Binnenkort te zien

Imix kunstenaarscollectief

2 februari t/m 15 maart 2021
Opening zaterdag 6 februari – 16.00 uur

Mireille Schermer, Gemma Distelbrink, Garrie Oomkens en Marion Albers verbinden kunst en natuur in beelden en schilderijen. Geniet van hun liefde voor de natuur. Karaktervolle, zaagsel gestookte vogelportretten van Gemma. Rustgevende landschappen van Garrie. Schoonheid en veelzijdigheid van ‘onkruid’ geschilderd op boomschijven door Mireille. Parels van Gebed voor Moeder Aarde – het samenspel van aarde en vuur – van Marion.


Lydia Nederlof ruimtelijk werk, papier

16 maart t/m 25 april 2021
Opening zaterdag 20 maart – 16.00 uur

Van nergens meer kunnen zijn tot ergens komen.
Een lichte verbeelding van een wat donkere periode. Objecten en reliëfs op basis van papier, gecombineerd met gemengde technieken. Soms figuratief, merendeels abstract. In diverse schakeringen wit met (gelukkig) hier en daar kleur. Een ingetogen weerslag van een persoonlijk verhaal.


Peter Pontiac striptekeningen

26 april t/m 12 juni 2021
Opening woensdag 28 april – 20.00 uur

Pontiac – geboren in Beverwijk als Peter Pollmann (1951–2015) – was een briljante underground striptekenaar en illustrator. Zijn werk verscheen o.a. in Aloha, Oor, AD (de Weermuis), NRC en de Volkskrant. KEK toont grafisch werk en originele tekeningen van Kraut, de biografiek waarin hij de bizarre levensloop van zijn vader beschrijft. Voor Kraut ontving hij de Stripschappenning (2001) en voor zijn hele oeuvre de Stripschapprijs (1997) en de Marten Toonderprijs (2011).